Постинг
04.12.2012 18:07 -
Бърз пангасиус за Никулден - става за 20 мин.
Реди се в тавата с малко мазнина филе пангасиус ( може и хек). Залива се с домати и отгоре се реди лук на кръгчета. Слагам и подправка за риба, ако имам. Пече се във фурната. След като се сервира се овкусява с лимон. И до чинията чаша ледена бира.
за Никулден е вравраска пошлост и кулинарно престъпление!
как можа въобще да го напишеш!!!
Или шаран, или в най-лошия случай българска черноморска риба!
цитирайкак можа въобще да го напишеш!!!
Или шаран, или в най-лошия случай българска черноморска риба!
Не е ли така?
цитирайИ рибата е като жената, все с ръка трябва да я обезкостяваш. Дай боже повече жени да обезкостяваме!!!!!! Е, и нека да пофлиртуваме и с друг вид риба. Човешко око ненаситно. Браво за рецептата. Потекаха ми ..... страхотна е! Да ви е вкусно!
цитирайедно бързо на задна прашка.
цитирай
5.
hristo27 -
Предпочитам скумрия на скара. С ...
05.12.2012 14:23
05.12.2012 14:23
Предпочитам скумрия на скара. С лимонов сок и бяло вино.
цитирай
6.
анонимен -
И скумрия става...
05.12.2012 14:33
05.12.2012 14:33
ако има скара
цитирайно бяло вино не пия от една нова година
цитирайПангасиусът идва от Виетнам, храни се с фекалии
Снимка: Vsekiden.com
Повечето българи ще сложат на трапезата си на Никулден от отровната риба пангасиус, показа проверка на „Всеки ден“. Нашенците наблягат на виетнамския продукт, защото е най-евтин на фона на останалите риби. Малцина обаче са наясно, че рибата е силно токсична.
Пангасиусът се отглежда в силно замърсената река Меконг, в която се изхвърлят опасни химикали и индустриални отпадъци. Изследвания са установили, че рибата е препълнена с отрови и бактерии, тъй като се храни и с фекалии. В нея е открит дори арсен.
Доскоро пангасиусът беше непозната риба за българина. Напоследък обаче е много предпочитан заради ниската си цена. Месото е крехко, мнозина си мислят, че рибата е гръцка. Всъщност тя идва от Виетнам. В момента по големите магазини може да купите килото на цена около 4 лева.
В същото време традиционният шаран стига до 7 лв. за кило жива риба и до 9 лв. за почистено филе. Сред другите по-евтини риби спадат толстолобът – около 5 лв., и чернокопът – около 6 лв. Сафридът гони цената на шарана, а пъстървата вече се продава за 9 лева.
Автор: Vsekiden.com
цитирайСнимка: Vsekiden.com
Повечето българи ще сложат на трапезата си на Никулден от отровната риба пангасиус, показа проверка на „Всеки ден“. Нашенците наблягат на виетнамския продукт, защото е най-евтин на фона на останалите риби. Малцина обаче са наясно, че рибата е силно токсична.
Пангасиусът се отглежда в силно замърсената река Меконг, в която се изхвърлят опасни химикали и индустриални отпадъци. Изследвания са установили, че рибата е препълнена с отрови и бактерии, тъй като се храни и с фекалии. В нея е открит дори арсен.
Доскоро пангасиусът беше непозната риба за българина. Напоследък обаче е много предпочитан заради ниската си цена. Месото е крехко, мнозина си мислят, че рибата е гръцка. Всъщност тя идва от Виетнам. В момента по големите магазини може да купите килото на цена около 4 лева.
В същото време традиционният шаран стига до 7 лв. за кило жива риба и до 9 лв. за почистено филе. Сред другите по-евтини риби спадат толстолобът – около 5 лв., и чернокопът – около 6 лв. Сафридът гони цената на шарана, а пъстървата вече се продава за 9 лева.
Автор: Vsekiden.com
не съм го чела това.
Тогава пробвайте паламуд с домати ,маслини и чесън.
цитирайТогава пробвайте паламуд с домати ,маслини и чесън.
10.
анонимен -
Да
22.12.2012 05:35
22.12.2012 05:35
suny84 написа:
Не е ли така?
Така е. Но ще си позволя един съвет - избягвай пангасиус.