Постинг
30.12.2012 12:00 -
Домашни гевречета
Винаги на 1 януари баба ми прави гевречета. От няколко години започнах и аз да ги правя,не е трудно и стават хубави.
1 каф.лъж.сода
2 ч.чаши хладка вода
Меси се твърдо тесто.Взема се много брашно,за да стане първо на трохи, после на тесто. Правят се гевречетата. Пускат се във вряща подсолена вода за 2 мин. После се пекат в подмазана тава.
1 каф.лъж.сода
2 ч.чаши хладка вода
Меси се твърдо тесто.Взема се много брашно,за да стане първо на трохи, после на тесто. Правят се гевречетата. Пускат се във вряща подсолена вода за 2 мин. После се пекат в подмазана тава.
После се пекат в подмазана тава , поръсени със сусам .... :-))))
цитирай
2.
hristo27 -
Ако остане някое геврече, брой и ...
30.12.2012 17:38
30.12.2012 17:38
Ако остане някое геврече, брой и мен. :)))
цитирайivoki написа:
После се пекат в подмазана тава , поръсени със сусам .... :-))))
и със сусам става
hristo27 написа:
Ако остане някое геврече, брой и мен. :)))
толкова са вкусни, че никога не остават :-)
толкова икономични гевречета !
за първи път чувам за нещо подобно...
а сол в тестото не се ли слага,или те си поемат от водата,в която врат
колкото им е необходимо?!
на каква температура и колко време се пекат?! :)
пп.Ще те помоля нещо..когато качваш постинги с рецепти би ли била така добра
да прилагаш и съответни снимки с готовата продукция..просто да придобия някаква зрителна представа..мерси.:)))
цитирайза първи път чувам за нещо подобно...
а сол в тестото не се ли слага,или те си поемат от водата,в която врат
колкото им е необходимо?!
на каква температура и колко време се пекат?! :)
пп.Ще те помоля нещо..когато качваш постинги с рецепти би ли била така добра
да прилагаш и съответни снимки с готовата продукция..просто да придобия някаква зрителна представа..мерси.:)))
Разбира се по цвета кога са готови, на 250 градуса. Не се слага сол.
цитирай