Постинг
03.02.2013 17:39 -
Тутманик
Продукти:
1 ч. кисело мляко
1 ч. хладка вода
2 яйца
1каф. лъж. сол
1 каф.лъж. захар
1 пак. мая
1 суп.лъж. олио
За плънката:
3 яйца
сирене
1лъж.кисело мляко
Меси се тесто. Разделя се на 3 части и се оставя да втаса. ( питките се намазват отгоре с олио).След това се разточва едната питка, намазва се с масло или маргарин.
Слага се плънка, навива се, реже се на пънчета и се слагат в подмазана тава изправени. Така се правят и другите питки. Пак се оставя да втаса. Отгоре се слага останалата част от сместа и се пече. След като е готов отгоре се намазва с маргарин и се завива за 2 мин.
Ето и резултата.
1 ч. кисело мляко
1 ч. хладка вода
2 яйца
1каф. лъж. сол
1 каф.лъж. захар
1 пак. мая
1 суп.лъж. олио
За плънката:
3 яйца
сирене
1лъж.кисело мляко
Меси се тесто. Разделя се на 3 части и се оставя да втаса. ( питките се намазват отгоре с олио).След това се разточва едната питка, намазва се с масло или маргарин.
Слага се плънка, навива се, реже се на пънчета и се слагат в подмазана тава изправени. Така се правят и другите питки. Пак се оставя да втаса. Отгоре се слага останалата част от сместа и се пече. След като е готов отгоре се намазва с маргарин и се завива за 2 мин.
Ето и резултата.
Пастет със сирене, яйца и кисело мляко
Бъркани със сирене яйца по шопски
Тиквички пълнени със сирене / кашкавал /
Бъркани със сирене яйца по шопски
Тиквички пълнени със сирене / кашкавал /
На мен този тутманик ми изглежда по-скоро като милинки.
Не може ли просто разточените кори да се нахвърлят със съответната
плънка,и просто да се разположат една върху друга,и съответно след това
да се нарежат на ромбоиди,или на каквото форма ти дойде наум в главата?!
Напоследък времето ми е скъпо и малко,затова.
Аз ще пробвам май този вариант,дано ми остане време и за твоя.
Поздрави!
:))))
цитирайНе може ли просто разточените кори да се нахвърлят със съответната
плънка,и просто да се разположат една върху друга,и съответно след това
да се нарежат на ромбоиди,или на каквото форма ти дойде наум в главата?!
Напоследък времето ми е скъпо и малко,затова.
Аз ще пробвам май този вариант,дано ми остане време и за твоя.
Поздрави!
:))))
Аз винаги така си го правя. По-бързия начин е да се направи тестото на малки питки и се заливат със сместа, но на нас така ни харесва ( най-вече заради малкия го правя така). Пробвай.
цитирайтака съм направила моята питка за нова година...сложих им и сирене и стана разкошна!!
цитирайстава и на питка. То цялата работа зависи от тестото.
цитирайи вкусно... браво на теб...
цитирайсамо че след това - " Японското чудо "
цитирай
7.
hristo27 -
Ммммм. . . Чак тук замириса! :)))
04.02.2013 15:45
04.02.2013 15:45
Ммммм... Чак тук замириса! :)))
цитирайаромата се носи .....
цитирай