Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2013 19:37 - "Пиле върху сол" - интересна рецепта
Автор: suny84 Категория: Рецепти   
Прочетен: 2772 Коментари: 5 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Днес една приятелка ми каза интересна рецепта с пиле. Незнам дали е вкусна, но разбрах, че пилето става много сочно и апетитно. Когато имам време ще я пробвам.

В тава се слага един пръст сол. Много е - да и аз така реагирах, но така се прави, не ставало солено, то си поемало колкото сол му е нужно. Върху солта се слага пилето - цялото. Отгоре се намазва с малко масло и червен пипер и се пече около 1 час във фурната. Най-важното е когато го извадите от фурната да го преместите веднага в друга тава. Казват му - " Пилето магия". 



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hloris - Да,наистина е много вкусно...
22.02.2013 19:50
само със забележката,че аз съм я правила с морска сол,от йодните и изпарения то става просто....ммммм
пп.може и риба да се приготви по този начин....
ефектът е същия...вкуууусно:))
пп.Като подправки използвам "Пикантина" за пиле,лично на мен ми харесва много.
относно морската сол,тя има силно разяждащо действие,затова най-добре е да се използва някоя по -стара тава,покрита с фолио,така по-лесно след това тя се отлепя от съда.Освен това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО веднага след печенето пилето да се прехвърли в друга съдинка.
цитирай
2. suny84 - Да,
22.02.2013 20:01
между другото тя ми каза, че може и с морска сол.
цитирай
3. svjat - ВКУСНО ПЕЧЕНО ПИЛЕ НА СОЛ.
23.02.2013 07:39
Ползвала съм всякаква сол и става еднакво вкусно. Не мажа пилето, само го измивам, подсушавам, разрязвам го отпред така, че да мога да го сложа легнало по корем. Пече се за около час и половина на 200 градуса. Става точно както пиле на грил.
цитирай
4. suny84 - svjat,
23.02.2013 09:40
svjat написа:
Ползвала съм всякаква сол и става еднакво вкусно. Не мажа пилето, само го измивам, подсушавам, разрязвам го отпред така, че да мога да го сложа легнало по корем. Пече се за около час и половина на 200 градуса. Става точно както пиле на грил.



а сол само отдолу ли слагаш?
цитирай
5. thestone - супер
05.11.2018 14:12
Това е една страхотна рецепта, пробвайте го и няма да съжалявате. Солта не е много, то наистина си поема колкото е нужно, но лично мнение - морската сол е по-добре, не само за тази рецепта.
Благодарност, че споделихте и ме подсетихте за тази рецепта!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: suny84
Категория: Тя и той
Прочетен: 1449254
Постинги: 556
Коментари: 2209
Гласове: 6084
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930