Постинг
22.02.2013 19:37 -
"Пиле върху сол" - интересна рецепта
Днес една приятелка ми каза интересна рецепта с пиле. Незнам дали е вкусна, но разбрах, че пилето става много сочно и апетитно. Когато имам време ще я пробвам.
В тава се слага един пръст сол. Много е - да и аз така реагирах, но така се прави, не ставало солено, то си поемало колкото сол му е нужно. Върху солта се слага пилето - цялото. Отгоре се намазва с малко масло и червен пипер и се пече около 1 час във фурната. Най-важното е когато го извадите от фурната да го преместите веднага в друга тава. Казват му - " Пилето магия".
В тава се слага един пръст сол. Много е - да и аз така реагирах, но така се прави, не ставало солено, то си поемало колкото сол му е нужно. Върху солта се слага пилето - цялото. Отгоре се намазва с малко масло и червен пипер и се пече около 1 час във фурната. Най-важното е когато го извадите от фурната да го преместите веднага в друга тава. Казват му - " Пилето магия".
Лек за всички видове рак-орех, пелин, ка...
Нашето здраве-ябълков оцет
Как да използваме стария хляб
Нашето здраве-ябълков оцет
Как да използваме стария хляб
само със забележката,че аз съм я правила с морска сол,от йодните и изпарения то става просто....ммммм
пп.може и риба да се приготви по този начин....
ефектът е същия...вкуууусно:))
пп.Като подправки използвам "Пикантина" за пиле,лично на мен ми харесва много.
относно морската сол,тя има силно разяждащо действие,затова най-добре е да се използва някоя по -стара тава,покрита с фолио,така по-лесно след това тя се отлепя от съда.Освен това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО веднага след печенето пилето да се прехвърли в друга съдинка.
цитирайпп.може и риба да се приготви по този начин....
ефектът е същия...вкуууусно:))
пп.Като подправки използвам "Пикантина" за пиле,лично на мен ми харесва много.
относно морската сол,тя има силно разяждащо действие,затова най-добре е да се използва някоя по -стара тава,покрита с фолио,така по-лесно след това тя се отлепя от съда.Освен това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО веднага след печенето пилето да се прехвърли в друга съдинка.
между другото тя ми каза, че може и с морска сол.
цитирай
3.
svjat -
ВКУСНО ПЕЧЕНО ПИЛЕ НА СОЛ.
23.02.2013 07:39
23.02.2013 07:39
Ползвала съм всякаква сол и става еднакво вкусно. Не мажа пилето, само го измивам, подсушавам, разрязвам го отпред така, че да мога да го сложа легнало по корем. Пече се за около час и половина на 200 градуса. Става точно както пиле на грил.
цитирайsvjat написа:
Ползвала съм всякаква сол и става еднакво вкусно. Не мажа пилето, само го измивам, подсушавам, разрязвам го отпред така, че да мога да го сложа легнало по корем. Пече се за около час и половина на 200 градуса. Става точно както пиле на грил.
а сол само отдолу ли слагаш?
Това е една страхотна рецепта, пробвайте го и няма да съжалявате. Солта не е много, то наистина си поема колкото е нужно, но лично мнение - морската сол е по-добре, не само за тази рецепта.
Благодарност, че споделихте и ме подсетихте за тази рецепта!
цитирайБлагодарност, че споделихте и ме подсетихте за тази рецепта!