Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2014 13:14 - Ето защо са вредни....
Автор: suny84 Категория: Новини   
Прочетен: 1390 Коментари: 4 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
                              image




Редовната консумация на хамбургери, чипсове и продукти от веригите за бързо хранене води до увреждане на мозъка, предупреждават български и австралийски учени. Честата употреба на т. нар. fast food храни има отношение и към болестта на Алцхаймер заради многото въглехидрати, заяви неврологът доктор Катя Казакова.
Доказано е, че 20% от случаите на деменция са причинени от именно от честа консумация на фастфуд, който е пълен с Е-та, както и на други нездравословни храни.
"Фастфудът често предизвиква и главоболие”, заяви неврологът проф. Иван Миланов.
Чипсове, хамбургери, дюнерите и др. влияят зле на целия организъм. "Тялото боксува с преработването на вредните съставки в този тип храни, затова се разболява.
Храната, наречена фастфуд, се свързва основно със затлъстяването, но тя често води до болести, свързани с висок холестерол”, заяви проф. д-р Стефка Петрова от Националния център за опазване на общественото здраве. "Затова има нов рецептурник за храната на децата в яслите, детските градини и училищата. В тяхното меню няма пържена храна и такава богата на мазнини”






Гласувай:
18



1. comfy - Ето кратък откъс от една книга...
10.01.2014 09:07
"... Представете си, че имате няколко души на гости за вечеря. В най-красивите си купички за парти вие сервирате на гостите си малко лимонена киселина, смесена с пропиленгликол, разнообразие от глицериди, малко бутилиран хидроксианизол, бутилиран хидрокситолуен, пропилгалат, химически модифицирани мазнини и голямо количество натрий, и, разбира се, малко мъртви и изкуствени подправки. Всичко това е част от съставките в едно пакетче чипс.

Гладни ли сте още?

Тези химикали се използват с различни цели. Те действат като избелители, набухватели, емулгатори, омекотители, сгъстители, хидрогенизатори, втвърдители, буфери, дезодоранти, инхибитори, фунгициди, подсладители, балсами, антиоксиданти, подсилващи средства, изсушители, алкализатори, пеногасители, формообразуващи агенти, стабилизатори и консерванти.

За съжаление, няма разработени процедури за изпитване и откриване на ефектите от усвояването на комбинацията от химикали, които приемаме всеки ден. Истината е, че повечето химически хранителни добавки нямат никаква хранителна стойност. Те се използват главно да направят дадените храни козметично атрактивни, да ги направят приемливи за приготвяне и удължаване срока на годност. Ние наистина знаем, че има по-добър начин за хранене, но хранителната промишленост провежда масивни рекламни кампании да правим обратното... "

!!!
цитирай
2. gosho568 - Всичко, написано в постинга е абсолютно вярно!
11.01.2014 06:15
Поздрави!
цитирай
3. suny84 - Звучи....
14.01.2014 20:59
comfy написа:
"... Представете си, че имате няколко души на гости за вечеря. В най-красивите си купички за парти вие сервирате на гостите си малко лимонена киселина, смесена с пропиленгликол, разнообразие от глицериди, малко бутилиран хидроксианизол, бутилиран хидрокситолуен, пропилгалат, химически модифицирани мазнини и голямо количество натрий, и, разбира се, малко мъртви и изкуствени подправки. Всичко това е част от съставките в едно пакетче чипс.

Гладни ли сте още?

Тези химикали се използват с различни цели. Те действат като избелители, набухватели, емулгатори, омекотители, сгъстители, хидрогенизатори, втвърдители, буфери, дезодоранти, инхибитори, фунгициди, подсладители, балсами, антиоксиданти, подсилващи средства, изсушители, алкализатори, пеногасители, формообразуващи агенти, стабилизатори и консерванти.

За съжаление, няма разработени процедури за изпитване и откриване на ефектите от усвояването на комбинацията от химикали, които приемаме всеки ден. Истината е, че повечето химически хранителни добавки нямат никаква хранителна стойност. Те се използват главно да направят дадените храни козметично атрактивни, да ги направят приемливи за приготвяне и удължаване срока на годност. Ние наистина знаем, че има по-добър начин за хранене, но хранителната промишленост провежда масивни рекламни кампании да правим обратното... "

!!!




звучи доста страшно.
цитирай
4. suny84 - Да,
14.01.2014 21:00

gosho568 - Всичко, написано в постинга е абсолютно вярно!


за съжаление е вярно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: suny84
Категория: Тя и той
Прочетен: 1450842
Постинги: 556
Коментари: 2209
Гласове: 6084
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930