Постинг
08.01.2014 13:14 -
Ето защо са вредни....
Редовната консумация на хамбургери, чипсове и продукти от веригите за бързо хранене води до увреждане на мозъка, предупреждават български и австралийски учени. Честата употреба на т. нар. fast food храни има отношение и към болестта на Алцхаймер заради многото въглехидрати, заяви неврологът доктор Катя Казакова.
Доказано е, че 20% от случаите на деменция са причинени от именно от честа консумация на фастфуд, който е пълен с Е-та, както и на други нездравословни храни.
"Фастфудът често предизвиква и главоболие”, заяви неврологът проф. Иван Миланов.
Чипсове, хамбургери, дюнерите и др. влияят зле на целия организъм. "Тялото боксува с преработването на вредните съставки в този тип храни, затова се разболява.
Храната, наречена фастфуд, се свързва основно със затлъстяването, но тя често води до болести, свързани с висок холестерол”, заяви проф. д-р Стефка Петрова от Националния център за опазване на общественото здраве. "Затова има нов рецептурник за храната на децата в яслите, детските градини и училищата. В тяхното меню няма пържена храна и такава богата на мазнини”
Храна за мозъка
Любопитни факти за мозъка и човека без м...
12 правила за умствена хигиена на мозъка
Любопитни факти за мозъка и човека без м...
12 правила за умствена хигиена на мозъка
Следващ постинг
Предишен постинг
"... Представете си, че имате няколко души на гости за вечеря. В най-красивите си купички за парти вие сервирате на гостите си малко лимонена киселина, смесена с пропиленгликол, разнообразие от глицериди, малко бутилиран хидроксианизол, бутилиран хидрокситолуен, пропилгалат, химически модифицирани мазнини и голямо количество натрий, и, разбира се, малко мъртви и изкуствени подправки. Всичко това е част от съставките в едно пакетче чипс.
Гладни ли сте още?
Тези химикали се използват с различни цели. Те действат като избелители, набухватели, емулгатори, омекотители, сгъстители, хидрогенизатори, втвърдители, буфери, дезодоранти, инхибитори, фунгициди, подсладители, балсами, антиоксиданти, подсилващи средства, изсушители, алкализатори, пеногасители, формообразуващи агенти, стабилизатори и консерванти.
За съжаление, няма разработени процедури за изпитване и откриване на ефектите от усвояването на комбинацията от химикали, които приемаме всеки ден. Истината е, че повечето химически хранителни добавки нямат никаква хранителна стойност. Те се използват главно да направят дадените храни козметично атрактивни, да ги направят приемливи за приготвяне и удължаване срока на годност. Ние наистина знаем, че има по-добър начин за хранене, но хранителната промишленост провежда масивни рекламни кампании да правим обратното... "
!!!
цитирайГладни ли сте още?
Тези химикали се използват с различни цели. Те действат като избелители, набухватели, емулгатори, омекотители, сгъстители, хидрогенизатори, втвърдители, буфери, дезодоранти, инхибитори, фунгициди, подсладители, балсами, антиоксиданти, подсилващи средства, изсушители, алкализатори, пеногасители, формообразуващи агенти, стабилизатори и консерванти.
За съжаление, няма разработени процедури за изпитване и откриване на ефектите от усвояването на комбинацията от химикали, които приемаме всеки ден. Истината е, че повечето химически хранителни добавки нямат никаква хранителна стойност. Те се използват главно да направят дадените храни козметично атрактивни, да ги направят приемливи за приготвяне и удължаване срока на годност. Ние наистина знаем, че има по-добър начин за хранене, но хранителната промишленост провежда масивни рекламни кампании да правим обратното... "
!!!
Поздрави!
цитирайcomfy написа:
"... Представете си, че имате няколко души на гости за вечеря. В най-красивите си купички за парти вие сервирате на гостите си малко лимонена киселина, смесена с пропиленгликол, разнообразие от глицериди, малко бутилиран хидроксианизол, бутилиран хидрокситолуен, пропилгалат, химически модифицирани мазнини и голямо количество натрий, и, разбира се, малко мъртви и изкуствени подправки. Всичко това е част от съставките в едно пакетче чипс.
Гладни ли сте още?
Тези химикали се използват с различни цели. Те действат като избелители, набухватели, емулгатори, омекотители, сгъстители, хидрогенизатори, втвърдители, буфери, дезодоранти, инхибитори, фунгициди, подсладители, балсами, антиоксиданти, подсилващи средства, изсушители, алкализатори, пеногасители, формообразуващи агенти, стабилизатори и консерванти.
За съжаление, няма разработени процедури за изпитване и откриване на ефектите от усвояването на комбинацията от химикали, които приемаме всеки ден. Истината е, че повечето химически хранителни добавки нямат никаква хранителна стойност. Те се използват главно да направят дадените храни козметично атрактивни, да ги направят приемливи за приготвяне и удължаване срока на годност. Ние наистина знаем, че има по-добър начин за хранене, но хранителната промишленост провежда масивни рекламни кампании да правим обратното... "
!!!
Гладни ли сте още?
Тези химикали се използват с различни цели. Те действат като избелители, набухватели, емулгатори, омекотители, сгъстители, хидрогенизатори, втвърдители, буфери, дезодоранти, инхибитори, фунгициди, подсладители, балсами, антиоксиданти, подсилващи средства, изсушители, алкализатори, пеногасители, формообразуващи агенти, стабилизатори и консерванти.
За съжаление, няма разработени процедури за изпитване и откриване на ефектите от усвояването на комбинацията от химикали, които приемаме всеки ден. Истината е, че повечето химически хранителни добавки нямат никаква хранителна стойност. Те се използват главно да направят дадените храни козметично атрактивни, да ги направят приемливи за приготвяне и удължаване срока на годност. Ние наистина знаем, че има по-добър начин за хранене, но хранителната промишленост провежда масивни рекламни кампании да правим обратното... "
!!!
звучи доста страшно.
gosho568 - Всичко, написано в постинга е абсолютно вярно!
за съжаление е вярно.