Постинг
25.02.2014 19:29 -
Шоколадово вълшебство
Продукти:
4 яйца 1 ч.чаша захар 1 ч. чаша брашно 4 суп.лъж. какао 125 гр. масло 500 мл. прясно мляко 1 суп.лъж. вода щипка сол 3 ванилии
Маслото се разтопява и се оставя да се охлади. Белтъците се разбиват с 1/3 от захарта на сняг. Жълтъците се разбиват с останалата захар, докато побелеят и удвоят обема си. Към тях се добавя маслото. После брашното и какаото ( през сито ). Слагат се водата и прясното мляко по-малко. Разбиват се. Накрая се прибавя и снега леко и бавно се разбърква, докато поеме. Слага се в подмазана тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса около 1 час.
Отгоре се получава като блат а отдолу - крем карамел с какао.
Няма коментари