Постинг
12.04.2013 20:17 -
Белтъкът - лек за високото кръвно
Автор: suny84
Категория: Новини
Прочетен: 2936 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 12.04.2013 20:19
Прочетен: 2936 Коментари: 4 Гласове:
14
Последна промяна: 12.04.2013 20:19
Яйчният белтък сваля кръвното налягане
Белтъкът на яйцето може да окаже неоценима помощ в борбата с високото кръвно, твърдят китайски учени.
Изследователите са изучавали действието на въпросния пептид, наречен RVPSL, върху лабораторни мишки. Оказва се, че дори и при нагряване 93 градуса о Целзий, той запазва свойствата си. Има доказателства, че яйчният белтък запазва всички свои полезни свойства за понижаване на кръвното налягане дори и при по-висока температура.
Авторите на изследването са уверени, че пептидите, независимо дали се приемат в белтъците на яйцата или както отделна хранителна добавка, могат да станат допълнение към традиционната терапия срещу хипертония.
БГНЕС
Белтъкът на яйцето може да окаже неоценима помощ в борбата с високото кръвно, твърдят китайски учени.
"Пептидът, който се съдържа в белтъка, понижава кръвното налягане и може спокойно да бъде сравнен с медикамент за сваляне на кръвното, защото ефектът е почти същият", заяви ръководителят на проучването д-р Чжипен Ю.
Изследователите са изучавали действието на въпросния пептид, наречен RVPSL, върху лабораторни мишки. Оказва се, че дори и при нагряване 93 градуса о Целзий, той запазва свойствата си. Има доказателства, че яйчният белтък запазва всички свои полезни свойства за понижаване на кръвното налягане дори и при по-висока температура.
Авторите на изследването са уверени, че пептидите, независимо дали се приемат в белтъците на яйцата или както отделна хранителна добавка, могат да станат допълнение към традиционната терапия срещу хипертония.
БГНЕС
Тагове:
Нашите вярвания определят целият ни живо...
Приятелство и самочувствие
Не бъдете наблюдатели, бъдете човек на д...
Приятелство и самочувствие
Не бъдете наблюдатели, бъдете човек на д...
Следващ постинг
Предишен постинг