Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2013 20:17 - Белтъкът - лек за високото кръвно
Автор: suny84 Категория: Новини   
Прочетен: 2936 Коментари: 4 Гласове:
14

Последна промяна: 12.04.2013 20:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Яйчният белтък сваля кръвното налягане


image

Белтъкът на яйцето може да окаже неоценима помощ в борбата с високото кръвно, твърдят китайски учени.


"Пептидът, който се съдържа в белтъка, понижава кръвното налягане и може спокойно да бъде сравнен с медикамент за сваляне на кръвното, защото ефектът е почти същият"
, заяви ръководителят на проучването д-р Чжипен Ю.


Изследователите са изучавали действието на въпросния пептид, наречен RVPSL, върху лабораторни мишки. Оказва се, че дори и при нагряване 93 градуса о Целзий, той запазва свойствата си. Има доказателства, че яйчният белтък запазва всички свои полезни свойства за понижаване на кръвното налягане дори и при по-висока температура.

Авторите на изследването са уверени, че пептидите, независимо дали се приемат в 
белтъците на яйцата или както отделна хранителна добавка, могат да станат допълнение към традиционната терапия срещу хипертония.

image






БГНЕС




Гласувай:
14



1. zaw12929 - Я открехни още...
12.04.2013 23:11
Вместо хапче - белтък .а суров, варен или печен?Ч
цитирай
2. suny84 - До колкото разбрах аз,
13.04.2013 10:36
става въпрос за сварен белтък, но може би и под друга форма, пак ще има ефект.
цитирай
3. hloris - Интересна алтернатива,заменяща медикаментозната терапия...
13.04.2013 22:28
не знаех за тези свойства на белтъка...мерси,Съни!
:))
цитирай
4. suny84 - Наистина е интересно.
14.04.2013 07:55
Яйце, вместо хапче.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: suny84
Категория: Тя и той
Прочетен: 1453860
Постинги: 556
Коментари: 2209
Гласове: 6084
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930